Nieuwe member

route81 , October 19 2010
r
route81

Wij zijn Chris en Patricia.

Sinds ongeveer 15 jaar is het houden en kweken van Malawicichliden onze passie.
We streven ernaar om zo zuiver mogelijk te kweken waardoor de gekweekte soort dan ook op hun mooist zijn.
Uiteindelijk heeft iedereen daar baat bij.
Na jaren met verschillende aquaria in huis gekweekt te hebben, hebben we de vorige zomer een geïsoleerde kweekruimte gebouwd. Hierin staan nu 20 aquaria van ongeveer 1 meter volledig gewijd aan onze geliefde Malawicichliden.

Ook zijn we actief in de aquarium-, terrarium- en vijververeniging Skalaar Torhout.

e
eretmodus

leuk zo een kenner in ons midden.
waar blijf je eigenlijk met al die kweek?
lever je dan aan winkels (welke winkels) of verkoop je enkel aan particulieren?

r
route81

Mijn excuses voor de wel héééél late reactie. De herinnering aan deze website kwam samen met de email ivm het vernieuwing van de site. :|
Om alsnog een antwoord op je vraag te geven: oops
Heel in het begin hebben we er ooit nog naar een winkel gebracht, maar sinds we toch enige bekendheid gekregen hebben in de aquaristiek is dit gelukkig nooit meer nodig geweest. Voor ons is het zuiver voor de hobby van het kweken en als wij daarmee andere liefhebbers aan goedkope en gezonde vissen kunnen helpen schenkt dit ons zelfs dubbel plezier. Het weinige wat wij vragen is zuiver ter compensatie voor de onkosten die de hobby met zich meebrengt. (energie, voeding, aanvullen van kweekkoppels bij een verlies, eens nieuwe soorten aankopen,...)

We proberen ook altijd om ons nooit 'te verbranden' door teveel vissen van eenzelfde soort op te kweken. Het is jammer als een vrouwtje haar jongen moet lossen in het aquariums waar de kweekgroepen zitten, maar het is nu eenmaal de natuur. Wij hebben al genoeg verhalen gehoord van kwekers die met 300-400 halfvolwassen stuks van dezelfde soort aan hun vingers zaten waar totaal geen vraag naar was. Zelfs gratis geraakten ze ze niet kwijt. Ik zweer je, die gasten eten nogal en zolang die je bakken bezetten kan je ook niets anders insteken. En daar sta je dan... :roll:
Liever minder per soort maar meer verschillende soorten dan omgekeerd. Daar vaart iedereen uiteindelijk wel beter bij.

Powered by ChronoForums - ChronoEngine.com