Verbod op appelslakken

Eska , November 25 2012
E
Eska

Voor diegene die er zouden willen, NU kopen :P

artikel :

" Alle soorten slakken van het genus Pomacea, de appelslakken die als algeneters in aquaria gebruikt worden, zijn met directe ingang verboden in de gehele Europese Unie. Aanleiding hiertoe is een plaag van appelslakken in rijstvelden in de Ebro-delta in Spanje. Formeel is het houden van appelslakken niet langer toegestaan, maar de precieze invulling daarvan is aan de lidstaten.

Uitgangspunt hiervoor is het daadwerkelijke risico voor de natuur en de productieplanten. In Nederland wordt dit risico niet hoog geacht. De import van appelslakken is verboden en fytosanitaire certificaten voor waterplanten dienen een verklaring te bevatten dat die planten zijn onderzocht en vrij bevonden van appelslakken en/of hun eieren.

Controle vindt plaats bij import, maar ook in de vrije natuur. Bij verkooppunten en particulieren zullen geen controles plaatsvinden. Het is echter wel van groot belang geen appelslakken in de vrije natuur uit te zetten. Dit geldt overigens voor ALLE dieren. Het is bovendien bij wet verboden!"


bron : http://www.dibevo.nl/nieuws/verbod-op-import-van-appelslakken/

k
knorrieleen

Als alles hier een beetje goed gaat zit ik binnenkort met een hoop appelslakken....dek dat het allemaal bruin gestreepte met een geel lijf zullen zijn. Wie belooft ze enkel in zijn aquarium te zetten krijgt er ;)

A
Aquarioot

Jawadde wie had da gedacht

Is wel onnozel van dat verbod. Denk niet dat er Belgen hun slakken weest uitzetten zijn in Spanje :lol:

j
jpjoeyjp2

jawel die van ford genk uit wraak

A
Aquashoponline

Aquarioot" post=52535:

Jawadde wie had da gedacht

Is wel onnozel van dat verbod. Denk niet dat er Belgen hun slakken weest uitzetten zijn in Spanje :lol:


De meervallen die nu in de ebro zitten zijn destijds ook uitgezet door een duitser, ook de snoekbaars en andere soorten die daar oorspronkelijk niet thuishoren.
En die kerel vind dat nog altijd grappig als ze hem er over aanspreken, want het is dankzij hem dat die grote jongens daar gevangen worden en de plaatselijke economie daar goed aan verdient. Hij wil wel niet inzien dat hij een heel ecosysteem naar de vaantjes heeft geholpen.

v
vteclover

ze hebben daar toch werklozen genoeg om appelslakken te vangen :)
Ik heb er geen ik vind te grote slakken in een 80 cm niet mooi

Powered by ChronoForums - ChronoEngine.com