wegfilteren silicaat phospaat hoe?

jpjoeyjp2 , December 06 2012
j
jpjoeyjp2

zou graag silicaat en phospaat uit mijn leidingwater willen hebben eigelijk alleen dit zou goed moeten zijn nu heb ik een paar ideeen overwogen en zou graag iemand mening en raad willen
zou ofwel dit tussen de kraan willen plaatsen
http://www.osmoseapparaat.nl/Silicaatfilter
zou dit werken als ik dit gewoon aan de kraan zou draaien zou dan 80 percent van alle silicaat en fosfaat er uit zijn of werkt dit alleen bij traag lopen water
of dit
http://www.osmoseapparaat.nl/DI-filters/Demineralisatiefilter
zou ik dan extra mineralen of zoiets dergelijk aan het water moeten toevoegen omdat dit water slecht voor de vissen zou zijn ?
of een extra externe filter met alleen phosex en silicaatex in gooien en om de 2 maanden vervangen ? wat wrs een dure bedoeling zal worden

E
Eska

Ik denk dat die silicaatfilter wel goed is, maar de aansluitingen zullen van die fijne darmen zijn van het osmose-apparaat. Het wordt namelijk aangesloten - in dit geval- aan het osmoseapparaat, een extraatje zeg maar. Daar zou je dan ook een oplossing voor moeten vinden. :huh:

zo'n darmen :

http://www.aquariaveldhuis.nl/domeinen/aquariaveldhuis/www/products_pictures/enlarged/P7200076.JPG

j
jpjoeyjp2

was ook is aant kijken naar dat zuiveringsapparaat van phillips best prijzig maar toch een paar positive reacties gelezen wat is het voordeel en nadeel van ozonproductie ?

E
Eska

Als je echt een goed filtermateriaal wil Joey, zou ik gaan voor phosguard van Seachem. Het is stukken goedkoper en ik zou dit toch eerst es proberen.
Andere filtermaterialen van Seachem zijn ook uitstekend.

http://www.aquaplantsonline.nl/images/PhosGuard.jpg

http://www.aquaplantsonline.nl/seachem-phosguard-p-589.html

E
Eska

jpjoeyjp2" post=53067:

was ook is aant kijken naar dat zuiveringsapparaat van phillips best prijzig maar toch een paar positive reacties gelezen wat is het voordeel en nadeel van ozonproductie ?Het klinkt allemaal goed, heb het zelf nog gebruikt ( had dit gekregen) maar het is zijn geld niet waard, maakt ongelofelijk veel bubbels..het is echt niet mooi..heb het verkocht ;)

j
jpjoeyjp2

bubbels zoals een luchtpomp of zo in het gehele water ?

E
Eska

bubbels zoals een luchtpomp maar dan X 5 :)


[video]http://www.youtube.com/watch?v=5WhH3dh5-sY[/video]

j
jpjoeyjp2

staat ook niet bij wat het verbruikt

j
jpjoeyjp2

denk dat ik de silicaatfilter is ga proberen want maakt precies ook nog een mooi lawaai

Powered by ChronoForums - ChronoEngine.com