onoplosbaar materiaal voor in bodem

Glenn , April 21 2013
G
Glenn

Hallo

Vrijdag wordt mijn nieuw aquarium geleverd en ik ben een poging tot aquascaping van plan. Nu heb ik iets nodig om mijn bodem tegen te houden zodat het niet naar beneden glijdt en iets dat niet oplost in water en ook geen stoffen afgeeft. Voor wie niet goed snapt wat ik bedoel: https://www.youtube.com/watch?v=wZDexLMZFrU
op 11:50 gebruikt hij "plaatjes" om bodemverschuivingen tegen te gaan.

Nu is mijn vraag: van welk materiaal is dit? En waar kan ik het halen? Het mag iets zijn dat je kan kopen in de gamma ofzo en dat ik eventueel zelf moet versnijden.

En vlug nog een tweede vraag: ik zie soms dat bepaalde mensen op hun glasbodem een stukje isomo leggen op de plaatsen waar er zware stenen komen (natuurlijk met grind erboven). Is dit niet 'giftig' voor de vissen en geeft dit geen stoffen af? Lost dit niet op?

A
Aquarioot

Isomo is veilig te gebruiken
Plexi lijkt me wel geschikt om de bodem tegen te houden voor die scape's zoals op filmpje

G
Glenn

Zijn er nog alternatieven? Want plexi is nu ook niet meteen het meest handelbare materiaal vind ik.

Op een Engelstalig forum is er iemand die zulke onderleggers aanraadt: http://www.amazon.com/exec/obidos/ASIN/B008VNBLG0/ref=nosim/fishlorecom-20 (zulke dingen waar je je bord op zet).

Zou dit ook kunnen? Is goedkoper en gemakkelijker om mee te werken

A
Aquarioot

Plexi zaagt nog makkelijk ze, juist zien dadde het juiste zaagblad gebruikt. Ik gebruik een zaag voor hout, als je een fijner getand blad neemt smelt het zich vast

Powered by ChronoForums - ChronoEngine.com