Goudvissen Voeren

Waarom hebben goudvissen speciaal voer nodig?

Goudvissen hebben een darmachtige maag, daarom eten ze vaker, maar minder. Goudvissen moeten afwisselend en aangepast worden gevoerd. Ze hebben een darmachtige maag, daarom eten ze dikwijls, maar telkens slechts kleine beetjes. Door hun sterke dadendrang hebben deze vissen zeer goed voer nodig met veel grondstoffen die conserverend worden verwerkt.   Goudvissen hebben minder proteïnen en meer lichtverteerbare koolhydraten nodig dan warmwatervissen. Een eiwitoverschot kunnen ze in tegenstelling tot warmwatervissen niet verteren. Een te hoog eiwitgehalte leidt dan ook tot vervetting en verhoogt de waterbelasting. Bij onaangepast voeren verbleken de felle kleuren.

Hoe vaak voeren?

Het lijkt altijd of uw goudvissen honger hebben, maar dat is niet zo! Voer ze maximaal 3 maal per dag, maar slechts zoveel als de vissen in korte tijd kunnen opnemen. Een dag vasten per week kan zeker geen kwaad.

 

Afwisseling

Om voor de nodige afwisseling in het voedingsplan te zorgen, raden we aan om met 2 tot 3 verschillende soorten te voeren, maar wel apart, niet gemengd. Geef voer uit kleine verpakkingen. Anders wordt het voer in de aangebroken verpakking te oud en verliezen de waardevolle ingrediënten hun werking.

Vitaminen voor Goudvissen.

U kunt u goudvissen vitamines geven wanneer u wilt,

maar bij enkele gevallen is het raadzaam vitaminen te geven:

  • Na het inzetten
  • Na elke gedeeltelijke waterverversing
  • Voor het ondersteunen van het genezingsproces
  • Na ziektes
  • In de paaitijd

TetraAniMin Goldfish Food

Reeds vele jaren hebben de Tetra-producten,

die speciaal op de behoeften van goudvissen zijn afgestemd

(zoals bijv. shubunkin, kometenstaart, sluierstaart, Kaliko-Perlschupper) hun betrouwbaarheid bewezen.

http://www.tetra.de/tetra/go/7B580466F136C4043D4F114F7A1B3AE9/?seite=2&group_id=44&group_2_id=44&lang_id=14